AJANKOHTAISTA

20.10.2016


Heinolan kuivaamoille läpimurto Ruotsin markkinoilla

Heinolan Sahakoneet Oy on tehnyt läpimurron Ruotsin markkinoilla tekemällä ensimmäisen kuivaamokaupan Moelven- konsernin kanssa. Moelven Notnäs AB, Torsby, tilaa HEINOLAlta trukkitäyttöiset kamarikuivaamot tyyppiä HCH. Ne korvaavat ensisijaisesti vanhoja kuivaamoja, jolloin sekä kuivauslaatu ja työolosuhteet paranevat. Seuraavassa vaiheessa kasvatetaan tulevaisuuden kapasiteettia.

Investointi käsittää avaimet käteen-toimituksen kahdesta kamarikuivaamosta. Samalla 12 kpl olemassa olevia kamarikuivaamoja liitetään HEINOLA Eco Kuivaamoautomatiikkaan. Kaupassa on lisäksi optiona kaksi uutta kamarikuivaamoa lisää sekä kolmen olemassa olevan 2-vaihekanavan tehostaminen laudan kuivaukseen. Kamarikuivaamot varustetaan kuormanpainajilla, kuumavesipasutuksella, energian mittauksella ja käyttäjäystävällisellä HEINOLA Eco Ohjausjärjestelmällä, johon on integroitu Laatukamari®Opti-simulaattori.

– Vertasimme eri toimittajia, mutta valitsimme HEINOLAn koska saimme sen mitä halusimme ja meillä on hyvät kokemukset HEINOLAn aikaisemmasta sahalinjaprojektista, sanoo Moelven Notnäs AB:n toim.joht. Peter Broberg. – HEINOLA on kokenut laitetoimittaja ja saamme tällä investoinnilla käyttöömme hyvin testattuja ratkaisuja ja viimeisimmän osaamisen kuivauksen saralla. Mielestämme heidän projektinhallintansa, tekninen tuki ja huoltopalvelu sekä käyttäjäystävällinen HEINOLA Eco Ohjausjärjestelmä olivat ratkaisevia tekijöitä kuivaamotoimittajan valinnassa.

– Olemme tällä hetkellä Suomen suurin kuivaamotoimittaja ja tällä kaupalla avaamme kuivaamotuotteillemme kanavat myös Ruotsin markkinoille, sanoo toim.joht. Kari Kiiskinen Heinolan Sahakoneet Oy:stä. – Näissä uusissa kamarikuivaamoissa on tärkeä rooli käyttäjäystävällisellä ohjausjärjestelmällä. Olemme tällä hetkellä markkinoiden ainoa kuivaamotoimittaja, jolla on Laatukamari®-simulaattori integroituna kuivaamoautomatiikkaan. HEINOLAn läpimurto Ruotsin markkinoilla on tulos pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta panostuksesta. Heinolan Sahakoneet Oy kiittää Moelven Notnäs AB:tä luottamuksesta ja jatkaa pitkäjänteistä panostusta oikean kuivauslaadun varmistamiseksi.

Moelven on Skandinavian suurin puumekaaninen konserni, jolla on 52 operatiivista yksikköä Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Konsernissa on 3 450 työntekijää. Tuotantolaitokset sijaitsevat Norjassa ja Ruotsissa ja konserni on jaettu kolmeen divisioonaan: Timber, Wood ja Byggsystem. Tehokas raaka-ainehankinta on järjestetty Ruotsissa Moelven Skog AB:n kanssa.

Moelven Notnäs AB, joka kuuluu Timber-divisioonaan, valmistaa 195.000 m3 sahatavaraa ja sijaitsee Torsbyssä. Yrityksen liikevaihto on 400 milj. SEK ja se muodostuu asiakaslähtöisistä kuusesta ja männystä valmistetuista tuotteista pääasiassa Skandinavian ja Euroopan markkinoille, mutta myös muille markkinoille. Torsbyssä on noin 70 työntekijää.

Heinolan Sahakoneet Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi teknologiaa sahalaitoksille ja energiahakkeen tuotantoon. Yrityksen liikevaihto on 18 milj. Eur ja sillä on 75 työntekijää. Yritys kuuluu pörssinoteerattuun Lifco-konserniin, jonka pääomistaja on ruotsalainen Carl Bennet AB. Heinolan Sahakoneet Oy:n edustaja Ruotsissa ja Norjassa on Industriunderhåll AB.

Lisätietoja antaa:
Toim.joht. Peter Broberg, Moelven Notnäs AB, puh. +46 73 80 168 04
Toim.joht. Kari Kiiskinen, Heinolan Sahakoneet Oy, puh. +358 50 5380825

Toimitusvalikoimaan kuuluu kuivauksen teknologiat sekä näiden automaatiot turvaratkaisuineen. Meillä on lisäksi satavuotiset perinteet hakkurivalmistuksesta, ja olemmekin Euroopan johtavia hakkuritoimittajia.

Tutustu tarjontaamme

Lataa lisää