AJANKOHTAISTA

6.5.2018


Heinolan Sahakoneilta kuivalajittelu ja paketointilaitos ULK:n sahalle Kostylevoon Arkangelin alueella

ULK tilasi HEINOLALTA uudelle sahalaitokselleen suuritehoisen kuivalajittelu- ja paketointilaitoksen sijoitettavaksi Kostylevoon Arkangelin alueelle Venäjällä. Laitoksen toimitus on osa ULK:n uusia investointeja tämän sahan kapasiteetin nostossa. Laitoksen mekaniikat valmistettiin vuoden 2017 aikana ja asennuksiin päästiin saman vuoden syksyllä.

Lajittelulaitos on varustettu syöttöalueen apuhissillä, portaattomat katkaisut mahdollistavilla katkaisulaitteilla, Finscan- kameramittauslaitteella ja 50 pystylokerolla. Laitoksella voidaan käsitellä kappaleita 160 kappaleen minuuttivauhdilla.

Paketointilaitos puolestaan on varustettu syöttöalueen porras-annostimella ja kiramolla sekä jatkuvatoimisena kaksilla ladontalaitteilla ja pakettikannattajilla toimivalla ladontamekanismilla. Pakettiin asemoidaan ladottavista kappaleista portaatta muodostuvan leveyden mukaan automaattisesti säätyvät välirimat ja pituuden mukaisesti vanteiden sidonta. Valmiit paketit huputetaan ja sidotaan vielä hupun päältä.

Tätä kirjoitettaessa olemme käyttöönottamassa laitosta. Laitos nousi perustoilleen paikallisten asentajien voimilla HEINOLAN ohjauksessa. Yhteistyö eri kulttuurien kesken toimi hyvin matalasta kielimuurista huolimatta. Hienoa työtä venäläisiltä kenttätöissä

Tähänkin laitokseen asennettiin venäläisen yhteistyökumppanimme Avtomatika Vektorin automaatio. Venäläiset ovat osoittaneet vakuuttavaa osaamista myös lajittelulaitosten toimintojen hallinnassa. Yhteistyössä tärkeät toiminnot laitokselle on saatu istutettua paikallisin voimin ja tilaajaa voidaan palvella jatkossa venäjäksi paikallisesti. Tämä tehostaa valmiuttamme vastata esiin tuleviin tilanteisiin nopeasti.

Uuden laitoksen vihkiäisiä vietettiin juhlavasti maaliskuun 9. päivänä tänä vuonna. Tapahtuma oli huomioitu myös korkealta taholta ja paikalla oli alueen kuvernööri, ministereitä Moskovasta ja hankkeen toteuttamiseen liittyneitä muita päättäjiä. Juhlallisuudet alkoivat sahan omistajan kaupunkiin rakennuttamassa jäähallissa, jossa käytiin myös ystävyysottelu Neuvostoliiton aikaisten huippukiekkoilijoiden ja sahan pelaajilla vahvistetun Venäjän naisten maajoukkueen välillä. Vanha punakone oli vielä iskussa ja voitti niukasti ottelun. Kokonaisuutena juhlallisuudet olivat vaikuttavat. Laitokset jatkavat tämän jälkeen arkista työtään tilaajan tulevaisuuden parhaaksi.

Lue uusin HEINOLA News -asiakaslehtemme

HEINOLA NEWS

Lataa lisää