AJANKOHTAISTA

6.5.2018


HEINOLAsta sahalinja Japaniin

Kyūshūn saarella Araossa toimiva Matsumoto Lumber tilasi tiukan kansainvälisen kilpailun jälkeen Heinolan Sahakoneilta täysprofiloivan sahalinjan uuteen sahalaitokseensa. Tukkien lajittelun ja kuorinnan toimittaja on japanilainen laitevalmistaja, samoin sahatavaran käsittelylaitteiden toimittaja on Japanista.

Matsumoto Lumber käyttää raaka-aineena paikallista Sugi puulajia ja valmistettava sahatavara myydään japanin kotimaan rakennustavaramarkkinoille.  Sahauksen sivutuotteet toimitetaan sellu- ja energiateollisuuden tarpeisiin. Uudella sahalaitoksella sahataan kahta tukkipituutta 3,1 ja 4,1 metriä latvaläpimittaluokissa 150–350 mm.  Pienemmät ja suuremmat tukit käsitellään laitoksen vanhoilla japanilaisilla sahauslaitteilla.

 

 

Sahalinja on täysprofiloiva sahalinja ja se on varustettu HEINOLA-automaatiolla sekä Siemens PLC-ohjauksella. Linjassa on kaksi HEINOLA pelkkahakkuria, neljä HEINOLA profilointiyksikköä joilla tukin ja pelkan sivuille profiloidaan vinosärmäten 1+1 tai 2+2 sivulautaa.  Varsinainen pelkkasahaus ja jakosahaus tehdään omilla sahausyksiköillämme, joissa molemmissa hyödynnetään uutta HEINOLA Syncro Cutting System menetelmää.  Tässä menetelmässä molemmat sahausakselit ovat päällekkäin, ja terien leikkuu mahdollistaa voimakkaamman kaarisahauksen ja paremman saannon aina jonkin verran käyrästä tukista. Sahalinjan tukki- ja parrumittauksen asete- ja sivulautaoptimointeineen toimittaa yhteistyökumppanimme Lisker Oy Vääksystä.

Heinolan Sahakoneet Oy on vienyt sahalinjoja ja laitteita Japaniin jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Tämä vientitoiminta saa nyt jatkoa, kun yhdessä japanilaisen yhteistyökumppanimme kanssa rakennamme uudentyyppisen täysprofiloivan sahalinjan japanilaiselle asiakkaalle.  Suunnittelutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa ja laitteiden valmistus sekä Heinolassa, että yhteistyökumppaneidemme taholla on jo käynnissä. Laitetoimitukset Heinolasta Japaniin tapahtuvat alkukesästä, ja asennukset sekä käyttöönotto ensi syksyn kuluessa.

Toimitusvalikoimaan kuuluu kuivauksen teknologiat sekä näiden automaatiot turvaratkaisuineen. Meillä on lisäksi satavuotiset perinteet hakkurivalmistuksesta, ja olemmekin Euroopan johtavia hakkuritoimittajia.

Tutustu tarjontaamme

Lataa lisää