AJANKOHTAISTA

6.5.2018


Heinolasta sahalinjan modernisointi Stora Ensolle

Heinolan Sahakoneet uudistaa Stora Enso Veitsiluoto Oy:n sahan jakosahauksen uudella RG-406 jakosahalla syöttö ja vastaanottolaitteineen. Toimitus on osa jo aiemmin aloitettua sahalinjan määrätietoista kehittämistä ja siinä korvataan vanha ohjaimellinen saha modernilla 2-akselisella versiolla. Se mahdollistaa aktiivisen kaarisahauksen, sahausnopeuksien noston sekä saheiden mittatarkkuuden parantamisen. Uusi jakosaha hyödyntää HEINOLA Syncro Cutting System -menetelmää, jossa sahausakselit ovat samassa linjassa ja terät on synkronoitu leikkaamaan tahdistetusti. Sahan terien lyhyt leikkuumatka mahdollistaa voimakkaamman kaarisahauksen sekä paremman saannon myös käyristä tukeista. Aktiivisessa kaarisahauksessa tarvittavat tukkitiedot saadaan sahan nykyiseltä mittausautomatiikalta, ja ne käsitellään toimitukseen kuuluvalla uudella HEINOLA- aseteautomatiikallla sekä Siemens PLC-ohjauksella.

Suunnittelu ja laitteiden valmistus on jo käynnissä. Laitetoimitukset, asennukset sekä käyttöönotto Kemissä tapahtuvat ensi syksynä.

Toimitusvalikoimaan kuuluu kuivauksen teknologiat sekä näiden automaatiot turvaratkaisuineen. Meillä on lisäksi satavuotiset perinteet hakkurivalmistuksesta, ja olemmekin Euroopan johtavia hakkuritoimittajia.

Tutustu tarjontaamme

Lataa lisää