AJANKOHTAISTA

1.6.2019


KUUKAUDEN HEINOLALAINEN: Kimmo Halttunen – kerran sahamies, aina sahamies

HEINOLA Caren myyntipäällikkö Kimmo Halttunen on ollut sahateollisuuden palveluksessa yhtä kauan kuin työuraa on kestänyt, ja kauemminkin. Kimmo aloitti sahatöissä nimittäin jo kesätyöaikoina, eikä ole sen koommin nähnyt tarpeelliseksi vaihtaa alaa. Heinolan Sahakoneilla hän kehittää huoltopalveluita jatkuvasti asiakasystävällisemmiksi. Vapaa-ajalla Kimmo huoltaa sitten ralliautoja.

Kimmo Halttunen aloitti HEINOLA Care -liiketoiminnan esimiehenä ja myyntipäällikkönä 1.11.2018. Hän on koulutukseltaan maatalousteknikko. Halttunen on kotoisin Joutsasta, ja siellä mies asuu perheensä kanssa edelleen.

Joutsan lisäksi 43-vuotias sahamies on nähnyt maailmaa yllin kyllin. Listalta löytyy 37 maata, jossa Halttunen on ollut kuukausien mittaisilla työkomennuksilla.

”Palloa on kierretty, oikein urakalla. Olen ollut ympäri Eurooppaa ja myös Australiassa. Eniten tykkäsin Italiasta ja Belgiasta. Lähinnä ulkomaanprojektit ovat olleet asennusvalvontoja paperikoneisiin. Olin Betamet Oy:llä yhteensä noin 17 vuoden ajan. Siitä ajasta viimeisimmät 10 vuotta asennuspäällikkönä. Työhön kuului muun muassa asennusta, kunnossapitoa, urakkalaskentaa, kaupallista työtä ja markkinointia”, Halttunen kertoo.

Heinolan Sahakoneet tuttu jo ennalta

Betametin jälkeen Halttunen perusti Viafille uuden yksikön Jyväskylään. Siellä hän toimi yksikönpäällikkönä prosessiputkistojen valmistuksessa.

”Kesällä 2018 aloitimme keskusteluja Heinolan Sahakoneiden kanssa. Talohan on minulle tuttu jo vuosien takaa ja tunnen osan Heinolan asiakkaistakin ja myös toisin päin monet asiakkaat tuntevat minut. Myös koneet ovat tuttuja, joten tiedän mistä puhun”, Halttunen kertoo.

Vaikka paljon on tuttua, on myös uutta ja kehitettävää. HEINOLA Care -liiketoimintaa onkin tarkoitus kehittää jatkuvasti.

”Minulla on paljon ajatuksia kehitystyöhön. Esimerkiksi ennakoivan huollon ja elinkaariajattelun haluan viedä vielä pidemmälle. Vieläkin liian usein sahakoneita korjataan, ei huolleta. Ennakoinnin määrää ja laatua voi kehittää, ja se näkyy asiakkaillamme viivan alla.”

Vapaa-aika yhtä rallia

Kimmo Halttusen perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi poikaa. Toinen pojista on 10-vuotias, toinen jo täysi-ikäinen. Jos työelämä on ollut vauhdikasta, ei vapaa-aikakaan ole ollut mitään köröttelyä. Halttunen harrastaa ralliautoilua, kartanlukijan roolissa.

”Olen ollut kartturina jo vuodesta 1994 kun olen saanut ajokortin. Lupauduin tulevaksikin kaudeksi mukaan rallin SM-sarjaan, joten reissuja riittää jatkossakin”, Halttunen päättää.

Toimitusvalikoimaan kuuluu kuivauksen teknologiat sekä näiden automaatiot turvaratkaisuineen. Meillä on lisäksi satavuotiset perinteet hakkurivalmistuksesta, ja olemmekin Euroopan johtavia hakkuritoimittajia.

Tutustu tarjontaamme

Lataa lisää