AJANKOHTAISTA

11.9.2019


KUUKAUDEN HEINOLALAINEN: Markku Pynnönen – ”Toimittajakarttana on Eurooppa laidasta laitaan”

HEINOLA hankki kokeneen hankkijan

Markku Pynnönen vastaa HEINOLAn hankinnoista. Lähes neljännesvuosisadan mittaiselle työuralle mahtuu monenlaista hankinnan ja tuotannon parissa. Hyvät suhteet toimittajiin ympäri Euroopan antavat hyvät lähtökohdat nykyiseen työhön.

Markku Pynnönen valmistui Jyväskylästä konepuolen insinööriksi vuonna 1995, minkä jälkeen työuraa on kestänyt lähes 25 vuotta. Viimeisimmät 15 vuotta Markku on toiminut kaivoslaite- ja maanrakennuslaiteyritysten palveluksessa, hankinnan ja tuotannon parissa. Tätä ennen työkokemusta on kertynyt muun muassa Oilonilta kaasu- ja öljypoltinpuolelta ja Finnsonicilta ultraäänipesulaitteiden puolelta.

HEINOLAssa Markku on toiminut hankintapuolen esimiehenä 1.12.2018 alkaen. Tiimiin kuuluu hänen lisäkseen kolme ostaja-ammattilaista.

”Työnkuvaani kuuluu vastuu hankinnoista sekä jatkuva uusien toimittajakontaktien luominen ympäri maailmaa. Tavoitteena on tehdä tietenkin hyviä mutta myös oikea-aikaisia ja -hintaisia sopimuksia. Käytännössä toimittajakarttana on Eurooppa laidasta laitaan”, Markku kertoo.

Monenlaista matkailua myös vapaa-ajalla

Markku Pynnönen on paljasjalkainen lahtelainen. Hän on syntynyt mastokaupungissa ja asuu siellä nykyäänkin. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi tytärtä. Ja jos on Pynnösen työkartta ympäri Eurooppaa, myös vapaa-aikaan kuuluu matkailu monellakin tapaa.

”Mökkeilyn ja veneilyn lisäksi vietämme perheeni kanssa aikaa usein muun muassa Espanjan Fuengirolan alueella. Yksi harrastus on jääkiekko. Pelaamisen lopetin, kun täytin viisikymmentä, mutta lajia seuraan edelleen tarkasti”, Pynnönen päättää.

Toimitusvalikoimaan kuuluu kuivauksen teknologiat sekä näiden automaatiot turvaratkaisuineen. Meillä on lisäksi satavuotiset perinteet hakkurivalmistuksesta, ja olemmekin Euroopan johtavia hakkuritoimittajia.

Tutustu tarjontaamme

Lataa lisää