NYHETER

28.3.2018


Torrsorteringsverk och paketeringsanläggning från Heinola Sågverksmaskiner till ULK Sågverk i Kostylevo i Arkangels-regionen

ULK beställde en högeffektiv torrsorterings- och paketeringsanläggning av HEINOLA för placering i Kostylevo i Arkangelsk-regionen i Ryssland. Leveransen är en del av ULK:s nya investeringar för att öka kapaciteten i det här sågverket. Mekanikdelarna till anläggningen tillverkades under 2017 och installationerna kunde startas på hösten samma år.

Sorteringsverkets inmatningsdel har utrustats med en hjälpelevator, kapningsanläggningar som möjliggör steglösa kapningar, Finnscan-kameramätsystem och 50 vertikala sjunkfack. Anläggningen kan hantera virke med en hastighet av 160 bitar per minut.

Inmatningsdelen av paketeringsanläggningen i sin tur är utrustad med en stegmatare och en elevator samt två kontinuerliga staplingsanordningar och en staplingsmekanism. Av de stycken som ska staplas positioneras automatiskt inställda bindströn i paketen enligt den steglöst inställbara bredden. Bandningen av banden sker styrt efter paketets längd. Färdiga paket emballeras och bandas även på utsida skyddsplast.

I skrivande stund är vi igång med idriftsättningen av anläggningen. Anläggningen monterades med hjälp av lokala krafter under HEINOLA’s ledning. Samarbetet mellan de olika kulturerna fungerade bra trots språksvårigheter. Vi är imponerade av det ryska teamets insats på fältet.

Även i den här anläggningen installerades automation från vår ryska samarbetspartner Avtomatika Vektor. Ryssarna har visat övertygande färdigheter även när det gäller att behärska funktionerna i sorteringsverken. Vid samarbetet har de viktiga funktionerna i anläggningen kunnat sättas på plats med lokala krafter, och kunden kan i fortsättningen få lokal service på ryska. Detta förstärker vår beredskap att klara uppkommande situationer snabbt.

Den nya anläggningen invigdes högtidligt den 9 mars i år. Händelsen hade uppmärksammats även på högre ort och regionguvernören, ministrar från Moskva och andra beslutsfattare med anknytning till genomförandet av projektet hade kommit till tillställningen. Festligheterna började i ishallen som sågverkets ägare har låtit bygga i staden.

Där spelades en vänskapsmatch mellan topphockeyspelarna från Sovjettiden och Rysslands damlandslag förstärkt med spelare från sågverket.  Den gamla ”Röda maskinen” var fortfarande i sin krafts dagar och vann matchen knappt. Som helhet var festligheterna imponerande och anläggningen fortsätter efter detta sitt vardagliga arbete för en bra framtid för kunden.

Bild från anläggningen och bild från invigningen.

Läs senaste numret av vår kundtidning HEINOLA News

HEINOLA NEWS

Ladda mer