Sahaus

HEINOLAn toteuttamat sahalinjat sisältävät juuri asiakkaalle tärkeät ominaisuudet. Sahalinja koostuu elementeistä, jotka valitaan asiakkaan käyttämän raaka-aineen, tuotantomäärän, olemassa olevien tilojen tai asiakkaan markkinoiden erikoisvaatimusten mukaan.

Sahalinjan elementteinä linjojen rakentamisessa HEINOLA käyttää omia vankkoja koneyksiköitään. Tuotevalikoiman perustan muodostavat pelkkahakkurit, vannesahat, pyörösahat, profilointiyksiköt ja särmäysautomaatit. Asiakkaan tarpeiden mukaan elementeistä voidaan rakentaa yksinkertainen ja ketterä kiertosahalinja tai suurituottoinen suora sahalinja. HEINOLA Automaatio toteuttaa linjoihin omat asetejärjestelmät, mittalaitteet, optimoinnit, käyräsahauksen ja linja-automaation.

HEINOLA on ollut toteuttamassa lukuisia sahalaitoksia eri maihin ja tuotantokulttuureihin. Toimitukset erilaisiin olosuhteisiin ovatkin tehneet HEINOLAn ratkaisuista monipuolisia ja joustavia sekä antaneet hyvän ymmärryksen perustuotteiden sovellusten tarpeellisuudesta.

 

PELKKAHAKKURI

Pelkkahakkuri hakettaa tukin uloimmat sivut tasaisiksi ja hakkuri onkin sahalinjan peruskoneita. HEINOLAn pelkkahakkurien järeät teräpäät tuottavat hyvälaatuista haketta ja antavat sahatavaralle tasalaatuisen pinnan. HEINOLA asentaa hakkurien teräpäitä myös muiden valmistajien koneisiin modernisointitoimituksina.

 

VANNESAHA

Myös perinteinen vannesahaus voidaan ajatella uusiksi: HEINOLAn vannesahat on varustettu patentoidulla terien värähtelyn vaimennusjärjestelmällä, jonka avulla voidaan käyttää suuria sahausnopeuksia mittatarkkuuden kärsimättä.

PYÖRÖSAHA

HEINOLAlla on pyörösahojen käyttäytymisestä pitkäaikaista tutkimustietoa. Ratkaisuissa on otettu huomioon terien käyttäytyminen suurissa nopeuksissa ja eri puulajien kohdalla. HEINOLAn uudet kaksiakseliset pyörösahat mahdollistavat tukkien ja pelkkojen sahauksen ilman teräohjaimia ja veitsiä.

PROFILOINTI

HEINOLAn profilointilinjoissa ykkös- ja kakkosvaiheessa voidaan optimoida ja työstää kaksi tai neljä sivulautaa jokaisesta pelkasta tai parrusta. Nykyaikaisin ja suoraviivaisin HEINOLA-sahalinja on täysprofilointiratkaisu. Tällöin linja on varustettu automaattisella tukin pyörityslaitteistolla, pyörösahoilla ja molempien sahausvaiheiden sivulautojen.

HEINOLA SAHALINJAT – LINJA JA EUROT SYNCROSSA

OTA YHTEYTTÄ

Veijo Malmi
Myyntipäällikkö
veijo.malmi@heinolasm.fi
+358 50 358 4406