AJANKOHTAISTA

17.8.2021


Heinolan Sahakoneet toimittaa kaksi uutta kanavakuivaamoa Ruotsin suurimmalle sahalaitokselle Södra Woodille Väröön

Uusi kauppa on Heinolalle jo toinen kuivaamokauppa samalle sahalle. Uusista kuivaamoista tulee teknologialtaan Ruotsin turvallisimpia. Esisuunnittelu alkaa saman tien, ja kuivaamot otetaan käyttöön vuoden 2022 aikana.

Heinola toimittaa kaksi uutta kanavakuivaamoa Ruotsiin, Södra Värön sahalle. Kuivaamot ovat HTC-tyyppisiä, automaattisia, 2-vaiheisia jatkuvatoimisia kanavakuivaamoa, joiden yhdistetty kuivauskapasiteetti on yli 60 000 m3 vuodessa. Jatkuvatoimiset kanavakuivaamot kuivaavat mänty- ja kuusisahatavaraa 12 prosentin loppukosteuteen, ja ne on varustettu lämmön talteenottolaitteilla, kuormanpainimilla, HPHW-kuumavesisumutuksella, kanavakohtaisilla energianmittauksilla sekä erittäin käyttäjäystävällisellä HEINOLA Kuivaamoautomatiikalla.

Uusi kuivaamoinvestointi mahdollistaa koko Värön tuotantopotentiaalin tehokkaan käytön ja varmistaa kuivauskapasiteetin riittävyyden, kun Värön uusi ristiinliimatun massiivipuun tuotantolaitos valmistuu.

 

Jo toinen toimitus Södralle

Heinola on toimittanut Södralle kaksi kanavakuivaamoa aikaisemminkin. Nyt tilatut kuivaamot ovat samanlaisia – turvallisuusteknisillä päivityksillä. Kuivaamot toimitetaan avaimet käteen -toimituksella nykyisten kanavakuivaamojen viereen, ja kuivaamot otetaan tuotantoon vuoden 2022 aikana.

– Uuden kaupan saaminen vanhalle asiakkaalle tarkoittaa, että olemme tehneet asioita oikein. Käyttöhenkilöstö on ollut tyytyväinen jo toimittamiimme kuivaamoihin, joten sillä on suuri vaikutus nykyisten hankintojen kannalta, Heinolan kuivaamoliiketoiminnan tuotepäällikkö Marko Kaukonen kertoo.

Heinola tekee parhaillaan historiansa mittavinta kuivaamotoimitusta Suomen suurimmalle sahalle Metsä Fibre Oy:n Rauman tehtaalle. Etelä-Ruotsissa toimiva Södra Wood Värö on puolestaan Ruotsin suurin saha, joten Heinolan asema alueella vahvistuu entisestään.

– Olemme tällä hetkellä Suomen suurin sahatavarakuivaamojen toimittaja, ja tämän tilauksen myötä HEINOLA vahvistaa asemaansa Ruotsin markkinoilla, Heinolan Sahakoneiden toimitusjohtaja Jan Räsänen sanoo.

Södra perustettiin vuonna 1938, ja se on Ruotsin suurin metsänomistajayhdistys, jonka jäseninä on lähes 52 000 metsänomistajaa. Södra harjoittaa modernia ja vastuullista metsänkäyttöä ja teollisuutta, jossa raaka-aine jatkojalostetaan. Liikevaihto vuonna 2020 oli 20 miljardia kruunua, ja työntekijöitä oli 3 100. Lisäarvoa synnyttävien yhteyksien ja pitkäjänteisen toiminnan kautta Södra näyttää tietä seuraavan sukupolven metsänkäytölle.

Heinolan Sahakoneet Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi teknologiaa sahalaitoksille ja energiahakkeen tuotantoon. Yrityksen liikevaihto on n. 15 milj. euroa, ja työntekijöitä on 19. Yrityksen omistaa pörssiin listautunut konserni Lifco AB, jonka pääomistaja on ruotsalainen Carl Bennet AB.

 

Lisätiedot:

Marko Kaukonen
Tuotepäällikkö
Kuivaamot
marko.kaukonen@heinolasm.fi
+358 44 2313 405

Lue uusin HEINOLA News -asiakaslehtemme

HEINOLA NEWS

Lataa lisää