AJANKOHTAISTA

1.12.2019


KUUKAUDEN HEINOLALAINEN: Marko Kaukonen – kuivaamot ja kuntoilu sydämen asioita

Kuivaamopuolen tuotepäällikkö Marko Kaukonen on tehnyt pitkän uran energiateollisuuden parissa. Heinolaan Marko halusi tulla saatuaan mielenkiintoisen työtarjouksen – eikä ole tarvinnut katua. Vapaa-ajallaan Marko viihtyy ennen kaikkea hiihtoladuilla ja muiden kuntoiluharrastusten parissa.

Marko Kaukonen aloitti vuoden 2018 lopulla tuotepäällikkönä HEINOLAn kuivaamoliiketoiminnassa. Taloon hän on tullut jo vuotta aiemmin, vuonna 2017. Turussa Energiatekniikan insinööriksi opiskellut Marko on työskennellyt energiateollisuudelle valmistavissa yrityksissä koko työuransa ajan. Högforsille Marko teki suunnittelu-, projekti- ja hankintatöitä kuuden vuoden ajan. Oilonilla vierähti 14 vuotta hankintapäällikkönä. Myös voimalaitospuolelta löytyy kokemusta, muun muassa Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa.

HEINOLA-pestiin Kurikassa syntynyt ja nykyisin Lahdessa asuva Kaukonen tarttui mielellään.

”Sain mielenkiintoisen työtarjouksen sahateollisuuden kuivaamoihin liittyen. Minulla oli ollut jo pidemmän aikaa suunnitelmissa ottaa alaa haltuun. Oman taustani vuoksi se oli erittäin kiinnostava pesti”, Kaukonen kertoo.

Talossa hyvä henki

Marko Kaukonen on viihtynyt hyvin nykyisessä työpaikassaan. Hän mainitsee kolme keskeisintä asiaa, miksi HEINOLA on työympäristönä paitsi mukava myös innostava ja kehittävä.

”HEINOLA on hyvä työnantaja. Talossa on hyvä henki, mikä on erittäin tärkeää. Toinen iso asia on ammattitaitoinen henkilöstö. Osaamispääomaan on panostettu paljon, mikä näkyy jo nyt ja on valttimme myös tulevaisuudessa. Muilta kokeneilta osaajiltamme saa aina apua tarvittaessa. Kolmas kehityksen ja viihtymisen kannalta keskeinen asia on olosuhteet. Täällä on erinomaiset työkalut projektien tekemiseen.”

Tuotepäällikkönä Kaukosen työnkuvaan kuuluu olla vahvasti mukana myös myynnissä. Kuivaamotuotteessa laatu ja tehokkuus pitää olla kunnossa, että tuotetta kannattaa ylipäänsä valmistaa. Tehokkuudella tarkoitetaan kuivaamislaadun lisäksi myös energiatehokkuutta ja taloudellisuutta. Jokainen säästetty euro tuotannossa näkyy viivan alla.

”Tuotepäällikkönä minun pitää huolehtia, että tuote pysyy ajanmukaisena ja vuorovaikutus asiakkaiden kanssa toimii. Kuuntelemmekin herkällä korvalla heidän palautettaan. Meillä on esimerkiksi käytössä ensimmäisenä Suomessa energiaa säästäviä puhallinmoottoreita kuivaamoissamme. Pelkästään niillä asiakas voi säästää erään sahan laskelman mukaan 10 000 euroa, joten kyllä niillä myös asiakastyytyväisyyttä nostetaan. Ja tyytyväinen asiakas tilaa kyllä uudelleen”, Kaukonen tietää.

Kunto kohdillaan

Työajalla Marko pitää kuivaamot kunnossa ja ajantasaisina. Vapaa-ajallaan Lahdessa asuva kuivaamoekspertti viihtyy kuntoilun parissa, pitää itseään kunnossa. Avovaimonsa kanssa he hiihtävät talvesta toiseen jopa 2 000 kilometriä. Ja lumettomaan aikaan sukset vaihtuvat pyörään tai monot lenkkitossuihin.

”Kyllä liikunta kaikissa perinteisissä muodoissaan on lähellä sydäntäni. Se saa minut jaksamaan arjessa ja on osa ennen kaikkea henkistä hyvinvointia”, Kaukonen päättää.

Toimitusvalikoimaan kuuluu kuivauksen teknologiat sekä näiden automaatiot turvaratkaisuineen. Meillä on lisäksi satavuotiset perinteet hakkurivalmistuksesta, ja olemmekin Euroopan johtavia hakkuritoimittajia.

Tutustu tarjontaamme

Lataa lisää