AJANKOHTAISTA

7.5.2019


KUUKAUDEN HEINOLALAINEN: Veijo Malmi: ”Pitää pystyä vastaamaan asiakkaiden haasteisiin”

Pitkän linjan työntekijämme Veijo Malmi on siirtynyt vuoden alusta uuteen tehtävään. Heinolan Sahakoneilla lähes 20 vuoden ajan palvellut Malmi vastaa jatkossa kotimaan myynnistä ja toimii lajittelulaitosten tuotepäällikkönä.

Kouvolasta syntyisin oleva Veijo Malmi, 49, on opiskellut sähkövoimatekniikan insinööriksi Kuopiossa ja tehnyt jatko-opintoja Espoon Otaniemessä. Mutta sitten työt veivät mennessään. Hän saapui Heinolaan töihin jo vuonna 1997. Pienessä heinolalaisessa insinööritoimistossa työuransa aloittanut Malmi siirtyi Sahakoneiden palvelukseen vuonna 2001 eikä ole sen jälkeen työpaikkaa vaihtanut. Kuluneen 17 vuoden aikana Malmi on ehtinyt nähdä paljon yrityksen toiminnasta.

”Tein ensin kymmenisen vuotta sähköautomaatiosuunnittelua sahakoneiden eri prosesseihin. Sen jälkeen minua pyydettiin tähän myyntiosastolle ja sähköautomaation tarjouslaskentaan. Tässä tehtävässä olen ollut nyt noin 7 vuotta. Mobiilihakkureiden suunnittelua, ohjelmointia ja käyttöönottoa automaation osalta olen tehnyt edelleen, mutta nyt uuden tehtävänkuvan myötä ne siirtyvät meillä muiden tehtäväksi”, Malmi kertoo.

Myyntipäälliköksi hyvässä opissa

Jatkossa Malmi vastaa siis kotimaan myynnistä ja toimii lajittelulaitosten tuotepäällikkönä. Myynnin tehtäviin Malmi ei pompannut tyhjästä, vaan takana on useamman vuoden ”oppikoulu” nyt jo eläköityneen myyntipäällikön, Olli Vanhalan kanssa.

”Kiersin Ollin kanssa asiakkailla useita vuosia ja imin oppia ja vaikutteita koko ajan. Se opetti todella paljon. Näin saimme tietopääomaa siirrettyä ennen Ollin eläkkeelle jäämistä. Kun pitää silmät ja korvat auki, niin oppii valtavasti kiertäessään kokeneen kollegan siipien suojissa. Olli Vanhala on minulle esikuva, joka oli talossa töissä yli 40 vuotta”, Malmi kiittelee.

Malmi pitää Heinolan Sahakoneita muutenkin yrityksenä, joka panostaa pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Yrityksessä lukuisat ihmiset ovat tehneet vuosikymmenien pituisia uria, mikä tuo tietenkin jatkuvuutta taloon. Malmi on itse yksi esimerkki tällaisesta. Tehtävät vaihtuvat, ja taas on uusia asioita opittavaksi, mutta se on vain hyvä asia.

”Onhan tämä erittäin mielenkiintoinen uusi pesti. Tehtävänkuvat ovat vaihtuneet ja vaihtuvat taas. Tykkään käydä asiakkaiden kanssa asioita läpi ja ratkaista heidän kanssaan yhdessä heidän haasteitaan. Konsultoivaa myyntiähän tämä on”, Malmi sanoo.

Luonto ja liikunta vastapainona työlle

Heinolalaistunut Malmi pitää paitsi työpaikastaan myös paikkakunnan vapaa-ajan mahdollisuuksista. Veneily ja metsästys ovat minulle tärkeää vastapainoa arjelle. Perheen kanssa kesät kuluvat venereissuilla ympäri Suomen kauniita vesistöjä. Syksy vierähtääkin sitten nopeasti metsästysharrastuksen parissa muun muassa hirvijahdissa.

Harrastuksiin liittyen suuri elämäntapamuutos löytyi aivan työpaikan naapurista. ”Aloitin kuntosaliharrastuksen pari vuotta sitten. En olisi ikinä voinut kuvitella, että se olisi minun juttuni, mutta jäin siihen aivan koukkuun. Taulukkomiehenä tilastoin kaikki treenini ja motivoidun tulosten parantuessa. Salitreeni on henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Olen kaikin puolin tyytyväinen elämääni tällä hetkellä”, Malmi päättää.

Lue uusin HEINOLA News -asiakaslehtemme

HEINOLA NEWS

Lataa lisää