AJANKOHTAISTA

7.6.2019


Södra valitsee HEINOLAn kanavakuivaamot Värön sahalle

Lehdistötiedote 6.6.2019

Södra on valinnut Heinolan Sahakoneet Oy:n uusien kanavakuivaamojen toimittajaksi Värön sahalleen. HEINOLA toimittaa Södran sahalle Väröhön kaksi HTC-tyyppistä, automaattista, 2-vaiheista jatkuvatoimista kanavakuivaamoa, joiden yhdistetty kuivauskapasiteetti on yli 60 000 m3 vuodessa. Jatkuvatoimiset kanavakuivaamot kuivaavat 23 mm, 33 mm ja 43 mm mänty- ja kuusisahatavaraa 12 %:n loppukosteuteen, ja ne on varustettu lämmön talteenottolaitteilla, kuormanpainimilla, HPHW kuumavesisumutuksella, kanavakohtaisilla energianmittauksilla sekä erittäin käyttäjäystävällisellä HEINOLA Kuivaamoautomatiikalla. Kuivaamoa pystytään laajentamaan tulevaisuudessa vielä kahdella samanlaisella kanavakuivaamolla. Kuivaamot toimitetaan avaimet käteen -toimituksella nykyisten kanavakuivaamojen viereen, ja kuivaamot otetaan tuotantoon kesäkuussa 2020.

– Sahatavarakuivaamot ovat tällä hetkellä Värön sahatoiminnan pullonkaula. Investoimalla kahteen uuteen kanavaan varmistamme edellytykset sille, että voimme hyödyntää koko tuotantopotentiaalimme, ja että olemme myös valmiit tulevaisuuden vaatimuksiin, sanoo Södra Wood Värön sahanjohtaja Marcus Åsgärde. Kanavakuivaamoja käytetään aluksi nykyisessä tuotannossa, mutta kun Värön uusi ristiinliimatun massiivipuun tuotantolaitos valmistuu, uusia kanavia käytetään puun kuivaamiseen 12 %:n loppukosteuteen.

– Vertailimme useita toimittajia, mutta valitsimme lopulta HEINOLAn, koska he pystyivät tarjoamaan asiakkaan tarpeisiin sovitetun kuivaamoratkaisun ottaen parhaiten huomioon meidän edellytyksemme ja vaatimuksemme. HEINOLA on koko hankintaprosessin aikana kuunnellut tarkasti toiveitamme, ja vuorovaikutus on ollut erittäin hyvää koko prosessin ajan, sanoo Södra Wood Värön sahanjohtaja Marcus Åsgärde.

– Olemme tällä hetkellä Suomen suurin sahatavarakuivaamojen toimittaja, ja tämän tilauksen myötä HEINOLAn kanavakuivaamoille avautuu lisää mahdollisuuksia Ruotsin markkinoille, sanoo Heinolan Sahakoneet Oy:n toimitusjohtaja Jan Räsänen. – Näissä jatkuvatoimisissa kanavakuivaamoissa etusijalla ovat olleet turvallisuusominaisuudet ja käyttäjäystävällinen ohjausjärjestelmä. HEINOLAn menestys Ruotsissa on tulosta pitkäkestoisesta ja päämäärätietoisesta panostuksesta. HEINOLA kiittää Södra Wood Värön sahaa luottamuksesta ja aikoo jatkaa pitkäjänteistä panostusta varmistaakseen oikean ja korkealaatuisen kuivauslaadun.

Södra perustettiin vuonna 1938, ja se on Ruotsin suurin metsänomistajayhdistys, jonka jäseninä on lähes 52 000 metsänomistajaa. Södra harjoittaa modernia ja vastuullista metsänkäyttöä ja teollisuutta, jossa raaka-aine jatkojalostetaan. Liikevaihto vuonna 2018 oli 24 miljardia kruunua, ja työntekijöitä oli 3 100. Lisäarvoa synnyttävien yhteyksien ja pitkäjänteisen toiminnan kautta Södra näyttää tietä seuraavan sukupolven metsänkäytölle.

Heinolan sahakoneet Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi teknologiaa sahalaitoksille ja energiahakkeen tuotantoon. Yrityksen liikevaihto on n. 25 milj. euroa, ja työntekijöitä on 77. Yrityksen omistaa pörssiin listautunut konserni Lifco AB, jonka pääomistaja on ruotsalainen Carl Bennet AB.

Lisätietoja:

Toim.joht. Jan Räsänen, Heinolan Sahakoneet Oy, puh. +358 44 7323813
tai: Södran lehdistöpalvelu, puh. +46 470 890 90

Lue uusin HEINOLA News -asiakaslehtemme

HEINOLA NEWS

Lataa lisää