Industrihuggar

Heinola Sågverksmaskiner Ab har över hundra års erfarenhet av tillverkningen av huggar och är en av de ledande leverantörerna av huggar i Europa.

Robusta HEINOLA huggarna producerar med hög effektivitet flis som svarar upp till både massa- och energiindustrins krav. Utbytet är högt därför att mängden finfraktion är liten. Fliskvaliteten skapas av huggen, inte av sållet.

FÖR SÅGVERK

HEINOLA huggar är utvecklade för flisning av bakar, ribb och avkap. HEINOLA tillverkar ett antal olika storlekar av huggar utrustade med olika typer av matningsanordningar.

FÖR FANERINDUSTRI

HEINOLA har utvecklat speciella huggar för flisning av svarvkärnor, plywood och fenerspill till flis av hög kvalitet. Sågavfall av fanerskivornas kanter kan också flisas effektivt med HEINOLA huggar.

FÖR MASSA- OCH PAPPERSINDUSTRIN

Våra stora stupmatade trumhuggar är konstruerade för flisning av stamavkap inom massa- och papperindustrin.

FÖR ENERGIFLISSTATIONER

HEINOLA tillverkar effektiva huggar för energiflisstationer. Dessa huggar producerar energiflis av hög kvalitet t.ex. av helträ och stamved. Flisen från barkat virke klarar dessutom massaindustrins kvalitetskrav.

ENKELT UNDERHÅLL

HEINOLA huggarna är konstruerade för enkelt och säkert underhåll. Tack vare den stora serviceluckan och avancerat knivutförande är det lätt att byta knivar. Motstålet byts och justeras från huggens utsida.

Ladda ned broschyren som PDF

PRODUKTSORTIMENT AV FLISHUGGAR