AJANKOHTAISTA

4.4.2023


HEINOLA-kuivaamoiden erityispiirteitä

Olemme erikoistuneet sahateollisuuden kuivaamoiden suunnittelemiseen ja valmistamiseen. Keskittyminen nimenomaan kuivaamoihin mahdollistaa strategisen tavoitteemme olla alan erityisosaaja, joka pystyy olemaan kehityksen kärjessä ja näyttämään suuntaa muille. Kokosinkin tähän blogiin muutamia kuivaamoidemme erityispiirteitä.

 

Kuivaamot ulkorakennuksineen  kuuluvat kokonaistoimitukseemme. Ruostumaton uuniosa koostuu leveistä itsekantavista elementeistä, millä säästetään asennusaikaa ja mahdollistetaan tiivis rakenne. Ruostumaton teräs on austeniittisferriittinen, EN1.4307, joka kestää hyvin aggressiivisessa kuivausilmassa.

 

”Sisällä kuivaamoissa on monia energiaa ja rahaa säästäviä sekä turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia.”

Sisällä kuivaamoissa on monia energiaa ja rahaa säästäviä sekä turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia. Lämpöä tuottavien patterien lamellipaksuus on 0,4 mm, ja ne voidaan pestä korkeapainepesurilla. Lisäksi patterit on varustettu jäätymissuojauksella. Poistopuhaltimen moottori on sijoitettu poistokanavan ulkopuolelle kuivaamon vintillä. Se on siis helposti huollettavisssa ja samanaikaisesti pitkäikäinen. Ilmankierron puhallinelementti on hitsattu jämerä ruostumaton rakenne, joka kestää ja eliminoi värähtelyt. Nosto-ovissamme on kaksinkertainen putoamissuoja, mikä lisää turvallisuutta liikuttaessa ovien alla.

Kaikki huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet voidaan suorittaa kuivaamon vintin kautta. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi painimien sylinterit, märkäanturialtaat, puhallinmoottorien rasvaus, patterien ilmastukset. Lämmitys- ja sähköenergian tehon mittaus kuuluu vakiotoimitukseemme ja niitä voidaan seurata käytöliittymässä myös etäyhteydellä.

 

Kuivaamoautomatiikka kehittyy jatkuvasti

Uusimmissa kuivaamoprojekteissa on päästy jo täysautomaattisiin kuivaamoihin. Raumalle Metsä Fibren uudelle sahalle toimitimme ensimmäisen täysin automaattisen kuivaamolaitoksen. Tällaiseen täysautomaattisuuteen liittyy olennaisesti myös turvallisuus. Automaation avulla voidaan jopa poistaa ihmisen läsnäolo kuivaamotiloissa kokonaan. HEINOLA kuivaamoautomatiikka on tehty käyttäjälle helpoksi ja varustettu  kattavilla turvallisuusominaisuuksilla.

 

Ruotsi on tunnettu erityisen tarkoista turvallisuuskriteereistään sahateollisuudessa. Siksi onkin merkittävää, että kuivaamoautomatiikkamme on hyväksytty muun muassa ruotsalaisen huonekaluvalmistajan tuotantolaitoksissa ja Ruotsin suurimmalla sahalla.

 

”HEINOLA-kuivaamoautomatiikassa on sisäänrakennettu kuormakarttajärjestelmä.”

 

HEINOLA-kuivaamoautomatiikka sisältää integroituna edistykselliset sahatavaran simulointityökalut, sekä kamari- että kanavakuivaamoille, ja niillä voidaan optimoida kuivattavan sahatavaran sisäisen kosteuden siirtyminen, kutistuminen ja kuivausjännitykset.

HEINOLA-kuivaamoautomatiikassa on myös sisäänrakennettu kuormakarttajärjestelmä, joka sisältää kuormakohtaisesti tuotetiedot, kuivauskaavan ja valmistumisajankohdan ulos kuivaamosta.

 

Kuivaamot ovat toimintamme ydin ja ylpeydenaihe. Kehitämme kuivaamotekniikkaamme jatkuvasti yhä paremmaksi ja vastaamaan korkeimpiakin kriteereitä.  Kerromme mielellämme lisää, miten näemme alan kehityksen, joten ota rohkeasti yhteyttä!

 


Marko Kaukonen
Tuotepäällikkö
Kuivaamot
marko.kaukonen@heinolasm.fi
+358 44 2313 405

Lue uusin HEINOLA News -asiakaslehtemme

HEINOLA NEWS

Lataa lisää