AJANKOHTAISTA

18.10.2023


HEINOLA servicen tuorein vahvistus Mikko Ojapalo tuli taloon työharjoittelun kautta

Heinolalaiselle Mikko Ojapalolle Heinolan Sahakoneet on tullut tutuksi jo nuorena, kun isä Antti Ojapalo on ollut talossa jo pitkään. Nyt isä ja poika työskentelevät samassa yrityksessä, kun Mikko aloitti HEINOLA servicellä varaosamyynnissä. Annetaanpa Mikon kertoa itse, mikä hän on miehiään ja mitä ajattelee Heinolasta työpaikkana.

”Tiesin, mihin olen tulossa, kun Sahakoneille tulin. Opiskelin Lahdessa prosessi- ja materiaalitekniikkaa puupuolella ja valmistuin insinööriksi keväällä 2021. Isä kysyi opiskeluaikoinani, haluaisinko tietää, miltä näyttää sahakoneen valmistus ja toi minut Heinolalle sitä katsomaan.

”Metsä on lähellä sydäntä suvussani laajemminkin.”

Metsä on lähellä sydäntä suvussani laajemminkin. Toinen isoisäni oli metsäteollisuudessa ja toinen hoiti metsää maatilansa ohessa. Itsekin olen siis kasvanut vahvasti metsä läsnä elämässä.”

 

Työharjoittelun kautta vakiohommiin

”Opiskeluaikoinani kysyin, voisinko tehdä opinnäytetyöni pelkkahakkureiden hakkeista, ja tähän suostuttiin. Sain tehdä opinnäytetyön ohessa toimistoapulaisen töitä, jo silloin tuli paikat ja järjestelmät tutuksi. Valmistuttuani minut palkattiin varaosamyyntiin kesälomatuuraajaksi ja vakituistuin siitä myyjäksi noin vuoden jälkeen.

”Heinolalla on yli 50 vuotta historiaa, joten varaosia myydään hyvin erilaisiin projekteihin.”

Olen tykännyt valtavan paljon työstäni. Se on erittäin monipuolista ja kiehtovaa. Heinolalla on yli 50 vuotta historiaa, joten varaosia myydään hyvin erilaisiin projekteihin, joita on vuosikymmenien aikana tehty. Sahalaitokset ovat pitkäikäisiä, joten arkistoja on päässyt penkomaan ihan kunnolla. Pidän siitä todella paljon, että saan nähdä metsäteollisuuden alaa niin laajasti tätä kautta.”

 

Yhdessä tekeminen on kaiken suola

”Minusta Heinolassa on ollut mukava olla töissä. Täällä pääsee tekemään hommia lähes kaikkien kanssa. Jos jotain ei tiedä, läheltä löytyy apua, ja kaikki ovat valmiita auttamaan toisiaan. Osaamista löytyy erittäin laaja-alaisesti.

Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluu muun muassa kalastus, metsästys ja golf. Arkeen kuuluu myös aika kavereiden kanssa ja pitkät koiralenkit.”

 

HEINOLA servicen tiimiin kuuluu niin isä Antti kuin poika Mikkokin. Antti toimii myyntipäällikkönä, Mikko myynti-insinöörinä.

Toimitusvalikoimaan kuuluu kuivauksen teknologiat sekä näiden automaatiot turvaratkaisuineen. Meillä on lisäksi satavuotiset perinteet hakkurivalmistuksesta, ja olemmekin Euroopan johtavia hakkuritoimittajia.

Tutustu tarjontaamme

Lataa lisää