AJANKOHTAISTA

30.4.2020


Heinolan Sahakoneille kuivaamotilaus Metsä Fibreltä

TIEDOTE 30.4.2020

Heinolan Sahakoneille kuivaamotilaus Metsä Fibreltä

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa maailman moderneimman sahan Raumalle. Heinolan Sahakoneet toimittaa sahalle kuivaamot ja näihin liittyvät kuormansiirtolaitteistot.

Heinolan Sahakoneet on saanut merkittävän tilauksen Metsä Fibreltä. Heinola toimittaa kaikki kuivaamot ja näihin liittyvät kuormansiirtolaitteistot Raumalle perustettavaan uuteen sahalaitokseen. Toimitettava täysautomaattinen kuivaamolaitos sisältää korkealuokkaista kuivausteknologiaa avaimet käteen -toimituksena.

Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Esimerkiksi konenäön ja tekoälyn hyödyntäminen sahaprosessin eri vaiheissa on merkittävä uudistus, eikä vastaavaa teknologiaa ole vielä käytössä sahateollisuudessa muualla. Rauman saha keskittyy vaativin lopputuotteisiin, ja laatu varmistetaan korkealuokkaisella kuivausteknologialla. Kuivaamolaitteet ja kaikki kuivaamoalueen kuormien siirrot tapahtuvat täysin automaattisesti.


Heinola keskittyy kuivaamoliiketoimintaan
Projektin kesto Heinolan Sahakoneille on n. 2,5 vuotta. Kuivaamohanke tulee työllistämään merkittävästi kotimaisia teollisuudenalan yrityksiä. Kotimaisen työn osuus kuivaamohankkeessa vastaa 100 henkilötyövuotta. Sahan rakentamisen kotimaisuusaste on muutenkin korkea, noin 70 prosenttia, ja rakentamisvaihe työllistää 1 500 henkilöä.

”Tämä tilaus on meille erittäin merkittävä ja antaa työtä myös omalle Heinolan yksiköllemme. Toimitus on myös vahvasti uuden strategiamme mukainen. Keskitymme nykyään entistä vahvemmin kuivaamoliiketoimintaan ja kuivausteknologian kehittämiseen”, Heinolan Sahakoneiden toimitusjohtaja Jan Räsänen kertoo.

Rauman sahan laitetoimitusten arvo on yhteensä noin 100 miljoonaa euroa. Kaikkiaan investointien arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa.

Heinolan Sahakoneet on heinolalainen vuodesta 1969 toiminut yritys, joka keskittyy sahojen kuivaamojen suunnitteluun, toteuttamiseen ja huoltotoimintaan. Kuivaamoliiketoiminnan lisäksi yhtiön liiketoimintaa ovat hakkurit ja Heinola Service -huoltoliiketoiminta. Vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Jan Räsänen, toimitusjohtaja, Heinolan Sahakoneet Oy
044 732 3813 / jan.rasanen@heinolasm.fi

Lue uusin HEINOLA News -asiakaslehtemme

HEINOLA NEWS

Lataa lisää