AJANKOHTAISTA

22.3.2022


Sahateollisuuden ja Heinolan Sahakoneiden tulevaisuus näyttää valoisalta

Sahamarkkinat elävät tällä hetkellä nousukautta, ja se näkyy investointien muodossa. Suomalaisen sahateollisuuden tulevaisuus näyttääkin valoisalta. Vahvojen sahaperinteiden ja -osaamisen lisäksi valttikortteina meillä Suomessa on muun muassa osaaminen ja ymmärrys vastuullisuus- ja ympäristöasioissa, joiden merkitys korostuu jatkuvasti enemmän tälläkin alalla.

Samoista syystä myös Heinolan Sahakoneiden tulevaisuus näyttää hyvältä. Hyvä sahatavaran kysyntä ja hintataso markkinoilla on käynnistänyt useita investointi- ja kunnossapitohankkeita, joissa osaamisellamme on ollut kysyntää.

”Heinolan Sahakoneiden tulevaisuus näyttää hyvältä.”

Heinolan liikevaihto kasvoi viime vuonna 20,5 miljoonaan euroon ja positiiviseen tulokseen. Vuonna 2020 aloitetut tehostamistoimet näkyvät nyt kevyempänä kustannusrakenteena, parempana kilpailukykynä, parantuneena kannattavuutena suhdanne- ja kausiherkässä liiketoiminnassa.

Suuria hankkeita käynnissä

Heinola on parhaimmillaan vahvasti mukana Metsä Fibren sahahankkeessa Raumalla. Sahasta tulee valmistuessaan Suomen suurin ja modernein yksilinjainen sahalaitos. Heinola toimittaa Raumalle yhteensä 22 kuivaamoa. Kaikki kuivaamoalueen kuormien siirrot tapahtuvat täysin automaattisesti, ja tuotteiden laatu varmistetaan korkealuokkaisella kuivausteknologialla.

Suomen suurimman sahan lisäksi saimme tilauksen myös Ruotsin suurimmalta sahalta, Södra Värön tehtaalta. Södralle toimitettavat kuivaamot ovat HTC-tyyppisiä, automaattisia, 2-vaiheisia jatkuvatoimisia kanavakuivaamoja. Tämä oli jo toinen tilaus Södralta, mikä kertoo tyytyväisyydestä ja luottamuksesta osaamiseemme.

”Haluamme olla kuivaamoliiketoiminnan edelläkävijä koko maailmassa.”

Molemmat edellä mainitut hankkeet antavat meille valtavasti lisää kokemusta kuivaamoliiketoimintaamme, jossa haluamme olla edelläkävijä koko maailmassa.

Kohti tulevaa, omilla vahvuuksillamme

Kuivaamot ovatkin nyt ja tulevaisuudessa liiketoimintamme ytimessä. Jatkamme vahvaa keskittymistä kuivaamoihin, teollisuushakkureihin ja varaosatoimintoihin. Tarjoamme suomalaisen ja modernin vaihtoehdon asiakkaillemme.

Katsommekin luottavaisesti tulevaisuuteen ja jatkamme määrätietoista työtä asiakkaidemme hyväksi, luotettavana ja osaavana kuivaamotoimittajana.Jan Räsänen
 toimitusjohtaja, Heinolan Sahakoneet Oy

Lue uusin HEINOLA News -asiakaslehtemme

HEINOLA NEWS

Lataa lisää